Імпорт електричної енергії з Росії і Білорусі знизує енергетичну незалежність України.

Про це заявив лідер Незалежної профспілки гірників, народний депутат Михайло Волинець.

"Необхідно бити з двох рук і відразу в морду. До чого я? На даний момент уже другу добу як з Росії, країни агресора, постачається електроенергія на ринок України. Уже майже 3 млн кВт годин", - заявив Волинець під час брифінгу у Верховній Раді 2 лютого.

Він повідомив, що з 3 січня по 2 лютого Україна придбала російської електрики в тому числі через Білорусь на суму 313 млн грн.

"Це невиплачені зарплати українським шахтарям і енергетикам, це невідраховані кошти до пенсійного фонду і фонду соціального страхування. Це знищення енергетичної безпеки нашої держави", - наголосив нардеп.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, з 1 лютого Україна розпочала імпорт електроенергії з Росії. Також прожовуються закупівлі струму з Білоруської АЕС режиму Лукашенка.
Минулого разу імпорт призвів до найбільшої за роки незалежність кризи на енергоринку. Навесні 2020 року його вдалося тимчасово зупинити в тому числі після критики Президентом Володимиром Зеленським.