Сама по собі пандемія не змінить світ, але вона прискорила системні зміни, які були очевидні і до її початку. З'явилися в 2020 році лінії розломів зараз, в 2021-м, виглядають як критичні перехрестя.

Про це в своєму блозі на YouTube розповідає політолог Руслан Бізяєв.

«На «віртуальному Давосі »виступили голова КНР Сі Цзіньпін, президент РФ Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, глава Європейського центробанку Крістін Лагард, директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва та інші. Головною темою була пандемія коронавируса і то, яким буде життя після неї. На заході також обговорили виклики, пов'язані з діджіталізаціей, майбутнє ринку праці, боротьбу зі зміною клімату та протистояння США і Китаю», - каже Бізяєв.

Він додає, що директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва зазначила, що зараз ситуація виглядає краще, ніж кілька місяців тому.

«За оцінками Фонду, в 2021 році зростання світового ВВП Cоставить 5,5% після падіння на 3,5% в 2020-м. Фонд прогнозує, що в 2021 році буде спостерігатися «гонка між мутує вірусом і вакцинами». МВФ очікує, що цього року влада країн світу збережуть рішучість надавати підтримку економіці, особливо найбільш вразливим її частинам, а також пожвавиться глобальна співпраця», - продовжив він.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Руслан Бізяєв розповів, що Глава Європейського центробанку Крістін Лагард висловила надію, що 2021 рік буде роком відновлення.

«На її думку, цей процес можна розділити на два етапи. У першій частині року все ще буде зберігатися високий рівень невизначеності, поки вакцини виробляються і доставляються, і країни продовжують вводити карантинні обмеження», - заявив Бізяєв.

Як говорить Бізяєв, вона зазначила, що Європейський центробанк продовжить надавати підтримку економіці. На думку Лагард, коли почнеться другий етап і економіка почне відновлюватися, це буде вже «нова економіка» через як негативного, так і позитивного впливу пандемії.

«Це все звучить красиво і оптимістично, якщо не брати до уваги того факту, що світ в найближчі пару років точно не позбудеться від пандемії короновіруса. Як ми пам'ятаємо ковід-один з найважливіших інструментів тотального перезавантаження», - резюмує Бізяєв.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв заявив, що європейці готуються захищати свою фінансову систему.

Також Руслан Бізяєв спрогнозував страшне майбутнє України.