Держекоінспекція відіграє важливу роль у реалізації системи моніторингу, звітування та верифікації викидів парникових газів (МЗВ), впровадження якої передбачене Європейським зеленим курсом (European Green Deal).

«Держекоінспекція взяла участь у семінарі організації TAIEX (Technical Assistance Information Exchange) стосовно реалізації Європейського зеленого курсу (European Green Deal).

В рамках семінару, до якого долучилась Держекоінспекція, європейські експерти детально розповіли про план дій, передбачений зеленим курсом. Серед них - введення системи моніторингу звітування та верифікації парникових газів (МЗВ), яку зобов’язані реалізувати всі країни-учасниці European Green Deal. Україна почала реалізацію МЗВ цьогоріч в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, щоб забезпечити поступове скорочення викидів вуглецю у атмосферне повітря», - пояснив голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Він підкреслив важливу роль Держекоінспекції у функціонуванні системи МЗВ. Зокрема, ДЕІ уповноважена перевіряти дані у звітах про викиди та планах моніторингу емісій парникових газів у суб’єктів господарювання.

«Під час семінару наші фахівці ознайомились з кейсами щодо застосування МЗВ в Європі та отримали практичні рекомендації. Це дозволить їм здійснювати ефективніший контроль у цій сфері.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Однак впровадження МЗВ – лише одна з небагатьох вимог угоди. А долучення України до European Green Deal можливе тільки у разі виконання всіх наших зобов’язань та готовності до ґрунтовних природоохоронних змін», - зауважив Андрій Мальований.

Європейський зелений курс (European Green Deal) був представлений наприкінці 2019 року і передбачає досягнення кліматичної нейтральності (нульових викидів парникових газів) до 2050 року. Для реалізації мети створені різногалузеві програми і стратегії, обов’язкові для виконання на території Європейського Союзу.