Про незаконність примусових поборів у школах було сказано і написано багато, але вони нікуди так і не щезли з українських закладів освіти.

Зазвичай більшість батьків навіть не задумуються про те, а чи повинні вони здавати гроші на всякі штори, ремонти класу та на "нагальні потреби учнів". Вони просто слухняно здають кошти, бо інакше "мою дитину зацькують".

Навіть гучні прецеденти з булінгом дітей в школі, чиї батьки не здали гроші у фонд класу, не особливо змінили ситуацію з внесками. Батьки все одно готові віддати останнє, щоб тільки не чіпали їх та їхніх дітей.

Це призводить лише до того, що "поборники" починають нахабніти ще більше. Про один з таких випадків розповіла мати 9-класниці у Facebook.

Після того, як вона попросила дати звіт про витрачені гроші батьківського фонду, її почали просто "травити" у батьківському чаті.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Я довго терпіла ці нападки, спочатку здавала все до копійки, але коли питання було поставлене щодо звіту то в агресивній формі надійшла відмова і далі пішло-поїхало", - бідкається жінка.

Нагадаємо, дитину зацькували у школі через побори

Як повідомляв портал Знай.ua, кияни поскаржилися на пекельні побори в школі

Також Знай.ua писав, дитину виганяють зі школи та тиснуть на батьків через небажання надати інклюзивне навчання