Загальна прозорість веде до дуже неприємного для влади феномену. До десакралізації влади. Таку заяву зробив культуролог Володимир Шимальський в ефірі програми «Романенко. Бесіди».

На думку культуролога, це сталося зі знаменитим фільмом про палац Путіна.

«Це страшна річ для нього. Він будує теократію, він - Бог, він - цар. Дуже хороша аналогія, що Корейко був підпільним мільйонером, а президент Російської Федерації – він підпільний цар », - сказав він.

Шімальскій додає, що з часом прийде кінець представницької влади, адже люди розуміють, що влада більше не представляє їх інтереси.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

«Держава розглядає своїх підданих, як окуповану територію, з якої потрібно зібрати данину і вчасно сховатися», - заявляє Шимальський.

Він пояснює це тим, що держава у нас діє, як окупант протягом вже декількох століть.

«Неформальні інститути – сильніше формальних. Вони їх формують. Конституція наша – це просто папір, на якому написані різні красиві речі. Фактично, вона не має нічого спільного зі світоглядом людей», - резюмує Шимальський.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Знай.ua, американські мільярдери рекордно багатіють під час пандемії, поки прості люди не можуть звести кінці з кінцями.

Крім цього Знай.ua повідомив, фільм про українського хлопчика з Донбасу включили до шкільної програми в Європі.