50% наших повсякденних речей - контрабандні, - говорить Ігор Тишкевич, політичний аналітик Українського інституту майбутнього.

Цифрами він поділився у новому блозі Юрія Романенка “Романенко. Бесіди”.

“Речами якими ми користуємося, зокрема й одяг також по всій Україні від 35% контрабандних, а на прикордонних територіях від 27%. У нас в будинку від 21% речей, а на прикордонних територіях від 20%. Все інше - це більше 50%”, - розповідає Тишкевич.

За його підрахунками, контрабанди побутової техніки в Україні від 37%.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

“Ми ж аграрна країна, а те, що ми їмо, на хвилинку, це від 45% контрабанди по Україні та від 40% на прикордонних територіях”, - пояснює аналітик.

Тишкевич каже, якщо порівнювати із минулим роком, то є загальний спад по Україні використання контрабанди, однак підвищення на прикордонних територіях.

“Пандемія - не пандемія, але кількість контрабандних товарів в магазинах, на наших столах збільшується. Більше того, якщо поставити пряме запитання: чи купували ви контрабанду з останні 12 місяців, 14% людей сказали “так”, - далі розповідає політичний аналітик.

Підсумовуючи Ігор Тишкевич пояснив, що контрабанда це не так кримінальне правопорушення, як сьогодні це більше соціальне явище.

Нагадаємо, нещодавно Знай.юа писав, що під Донецьком прикордонники накрили тисячу з боку бойовиків.

Напередодні Знай.юа також писав про контрабандист-лузер на дельтаплані розбився в Польщі: хотів покурити на 800 тисяч.