Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, про це у першому випуску циклу «Духовний імунітет» розповів заслужений лікар України, священник Української Православної Церкви Ростислав Валіхновський.

«Будь-яка система імунного захисту організму вимагає якісного визначення, хто є ворогом, або зовнішнім інвайдером, і загрозою для систем захисту людського здоров'я. Якщо в мікробіології такими «ворогами» є бактерії, віруси, найпростіші, які викликають захворювання, патології, то у духовному сенсі інформаційні чинники, певні помисли і візуальні картини негативно впливають на людську душу. Нейрофізіологи вивчили це питання і відзначили, що в середньому протягом одного дня за нашими нейронними ланцюгами мандрують 70-80 тисяч думок», - розповів отець Ростислав. Також він поділився рекомендацією - у кінці кожного прожитого дня приносити Богові покаяння за недобрі думки, слова і вчинки.

Як зазначив лікар-священник, свій перший день, присвячений поліпшенню «духовного імунітету», потрібно провести усвідомлено, записувати основні думки.

«До кінця дня, Божою милістю, ви побачите, яка величезна хмара помислів нас оточує», - додав священник і порадив заміщати негативні думки добрими, вони «дійсно приносять нам зцілення і змінюють на краще».

Крім того, кожен день необхідно знаходити час побути у повній тиші наодинці з собою і сфокусуватися на своєму душевному стані.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Я б порадив протягом дня побути в тиші 15-20 хвилин, які ви можете використовувати для того, щоб ще більше сфокусуватися на внутрішньому стані. Ця тиша дійсно породжує велику радість, оскільки, коли ми мовчимо, ми можемо і побачити, і почути свої думки і зосередитися на головному. Часто протягом дня у нас просто немає часу зосередитися на самому собі. «Бути тут і зараз» - є такий принцип, коли ми перебуваємо у цій Богом благословенній миті, не думаємо про минуле, тому що його вже немає, і не думаємо про майбутнє, так як воно ще не настало. Згідно зі Святим Євангелієм, потрібно жити безпосередньо у цьому дні, який нам подарував Господь, і саме йому приділяти основну увагу і в повній мірі виконувати, в міру наших людських сил, всі Господні заповіді», - зазначив лікар і священник Ростислав Валіхновський.