У Волинській області у селі Галинівка 6 лютого активісти Православної Церкви України у присутності представників правоохоронних органів зрізали замки на дверях храму преподобного Сергія Радонезького Української Православної Церкви.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, напередодні під натиском активістів ПЦУ у Волинській ОДА фактично «дали добро» на рейдерське захоплення храму УПЦ.

Представники ПЦУ 3-4 лютого пікетували Волинську обласну держадміністрацію з претензією до дій місцевої влади щодо нереєстрації документів на заволодіння ними храмом прп. Сергія Радонезького, який належить релігійній громаді УПЦ села Галинівка.

Працівники ОДА зареєстрували статут, що дало можливість активістам ПЦУ претендувати на храм УПЦ.

Документи на перереєстрацію храму у селі Галинівка активісти ПЦУ подавали і раніше, проте їм не вдавалося перереєструвати храм через брак оригіналу статуту релігійної громади УПЦ. У жовтні минулого року представники ПЦУ зробили спробу оманним шляхом через оголошення у номері газети «Волинь» повідомити про втрату старого статуту, проте тоді обман викрили.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

За словами благочинного протоієрея Сергія Гуза, діючий статут громади УПЦ і зараз знаходиться у неї і його нікому не віддавали на перереєстрацію.

«Справжній і діючий, тобто ніким не скасований статут, а також усі документи на законне право володіння храмом Сергія Радонезького і церковною землею, досі перебувають у настоятеля храму протоієрея Юрія Татунчака, тобто у релігійної громади УПЦ села Галинівка, яка вже півроку смиренно молиться під стінами рідного храму, закритого владою на замок до з'ясування законного права на його приналежність», - сказав отець Сергій.

Настоятель парафії УПЦ у Галинівці протоієрей Юрій Татунчак підкреслив, що незважаючи на незаконну перереєстрацію приходу і заволодіння прихильниками ПЦУ їхнім храмом, діяльність релігійної громади не припиниться і вони з віруючими вирішуватимуть питання, де молитися далі.