Новообрана глава ОБСЄ Анн Лінде заявила, що організація буде докладати максимально зусиль щодо врегулювання ситуації на сході України.

Про це сказав політолог Дмитро Снєгирьов у програмі “Політика Навиворіт”.

“Практично непоміченою пройшла заява новообраного глави ОБСЄ пані Лінде, яка заявила про те, що, до речі в Москві заявила, що ОБСЄ буде докладати максимально зусиль щодо врегулювання ситуації на сході України. Для чого… Наші світлі голови в Тристоронній контактній групі і Офісі Президента вигадуєте ровер. Для чого нам проведення референдуму. Для чого нам незрозумілий сценарій розширення Нормандського формату, якщо наразі місія ОБСЄ готова підставити нам плече? Ми маємо надійного партнера в особі Швеції і їх міністерки закордонних справ. Підвищуйте статусність ОБСЄ”, - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він зазначив, що потрібно грати на страхах Європи щодо розширення військового протистояння на сході України.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

“Ми маємо скористатися і вдарити, створити дипломатичну пастку Російській Федерації, заявивши про те, що ми розглядаємо місію ОБСЄ, як єдиний, фактично, міжнародний інструмент, міжнародну інституцію, яка здатна зрушити перемовний процес з місця. Тим більше, що у Москві пані Лінде піднімала питання щодо відкриття пунктів КПВВ і чітко заявила, що Україна виконала всі зобов’язання по Нормандському формату, в той час, як саме Російська Федерація блокує цей процес”, - підкреслив політолог.

Також нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, у січні глава Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Анн Лінде прибула з офіційним візитом на Донбас і відвідала КПВВ "Золоте".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Латвія підставила дружнє плече українським солдатам.