Навальний не створює політичної партії, бо електоральним шляхом не прийде до влади. Про це у блозі “Романенко. Бесіди” поділився думкою Ігор Тишкевич, політичний аналітик Українського інституту майбутнього.

“Для Навального корисно підбурювати народний гнів російського бунту, тому він не намагається сформувати зовнішньополітичні концепти ,він не намагається відповідати на питання “Яка буде Росія”, - говорить він.

На думку Тишкевича, російська влада більш стабільна за Білоруську, тому що має стержень сприйняття світу: “Росія - могутня країна”.

“Відповідь метеликам, що летять на світло і говорять: “Прийде Навальний і буде демократична Росія” - не буде! Навальний говорить про те, щоб довбати і Білорусь, і Україну просто більш ефективно, ніж Путін”, - пояснює аналітик.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Ігор Тишкевич пояснює, що Навальний знайде кампанію, щоб максимально привернути до себе увагу та стати медійною персоною номер один опозиційних структур і він розуміє, що будь-які проблеми з його особистістю у перспективі грають йому на користь.

“Повертаючись він (Навальний, - ред) розумів, у нього буде суд, він розуміє, що судовий процес - це серіал (апеляція, касація). Він підігріває до себе цікавість цим фільмом про палац Путіна. Тобто він із самого початку йде без надій чи варіантів перемоги”, - роз’яснює Тишкевич.

Саме тому, на думку аналітика, Навальний зараз вигідний Путіну, але лише короткотривалій перспективі.

Нагадаємо, нещодавно Знай.юа писав, що Навальному дали 3,5 роки колонії.

Також Знай.юа розповідав, що у Росії гримлять протести через Навального, силовики почали застосовувати електрошокери до мітингувальників.