Досвід провідних демократичних країн переконує в необхідності прийняття в Україні так званого закону про іноземних агентів. Це дозволить протистояти інформаційному впливу іноземних країн та допоможе зняти питання про утиски свободи слова. Таку думку висловив політолог Дмитро Снєгирьов у своєму блозі «Політика навиворіт».

«Давайте подивимося на ту інформаційну кампанію, яка наразі розгорнулася щодо висвітлення подій навколо закриття телеканалів. Уже є політичні заяви від зацікавлених депутатських фракцій, навіть піднімається питання щодо імпічменту президентові. Але менше з тим, є світовий досвід. Провідні країни світу давно відпрацювали механізм протидії власне інформаційним кампаніям іноземних країн у своєму медійному просторі. Ідеться про так званий закон про іноземних агентів», - сказав політолог.

Він нагадав, що в українських ЗМІ це питання відразу намагалися торпедувати, при чому, саме ЗМІ, пов’язані з російськими спеціальними службами, закидаючи суспільству ідею, що прийняття цього закону буде калькою з російського закону, який забороняє діяльність незалежних ЗМІ на території Російської Федерації.

«Це все дурня. Є позитивний досвід закону, який працює у США, Франції, Ізраїлі. Досвід цих країн, демократичних, на відміну від Російської Федерації, наочно переконує нас в необхідності прийняття цього закону», - переконаний Снєгирьов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Недавно Знай.ua повідомляв, що Снєгирьов розповів, чому Росія занижує статистику захворюваності на COVID.

Як ми раніше повідомляли, Зеленський пояснив рішення про закриття телеканалів.