Тюрми - це не найприємніші на світлі місця, проте для країни необхідні й вони. Їх теж потрібно будувати. Як йде цей процес в Україні? Скільки таких установ побудували в Україні за останні двадцять років?

Ситуацію в програмі «Діалоги з Макаренко» коментує ексначальник СІЗО Сергій Старенький.

«Питання дуже цікаве. Так, жодної в'язниці європейського зразка за цей час в Україні не збудували. Навіть щобільше: за весь час не тільки незалежної України, а й Української РСР, ще з 1919 року, в нашій країні не було побудовано жодного нового слідчого ізолятора», - говорить він.

За словами Старенького, після війни, у другій половині 1940-х років, колоній було побудовано багато. Але слідчих ізоляторів не будували взагалі. Точніше було, кілька СІЗО - наприклад, Старобільський в Луганській області - де колись була колонія, переобладнана в ізолятор. Але практично всі такі ізолятори розташовані в обласних центрах, і практично всі вони - ще царських часів.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

«Єдине, що було побудовано за роки незалежної України - на території Лук'янівського слідчого ізолятора в Києві звели новий чотириповерховий корпус для утримання жінок на 120 місць, який ввели в експлуатацію у 2013 році. І його дійсно будували за європейськими стандартами», - зазначає Сергій Старенький.

Раніше Знай.ua повідомляв, що, за словами міністра юстиції Дениса Малюськи, в Україні збираються закрити третю частину в'язниць.

Також Старенький розповідав про життя центрального слідчого ізолятора країни - за його словами, європейські бомжі живуть краще.