В Україні якісні ферми, що займаються виробництвом молока, мають рентабельність в 100%.

Про це сказав бізнесмен Валентин Запорощук в ефірі "Романенко Бесіди".

"Сьогодні підприємства, виробники молока, хто б що не говорив, я вам гарантую - у них 100% рентабельність сьогодні. Сто. Ось, якісні більш-менш ферми - вони дають 100% рентабельність. Якщо це ферми, звичайно, періоду Радянського Союзу, де ручне доїння і так далі - звичайно ж, там цього немає. Ну так, потрібно удосконалюватися. І для цього сьогодні є усі умови. Тобто, треба все робити. Маленькі ферми теж треба створювати", - сказав Валентин Запорощук.

Він відмітив, що основна проблема в Україні в тому, що молоко дороге, тому коли вони намагаються імпортувати продукцію, то вона конкурує з європейською, яку роблять з недорогої сировини.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Сьогодні ми ще якось, скажімо, потрапляємо в економічні показники тільки за рахунок високої ефективності нашого виробництва, енергозбереження і автоматизації. І визнаємо, що рівень заробітних плат у нас сьогодні нижче, ніж в Європі. Ось це нас балансує. Ми хочемо людям платити більше... І ми, отримуючи дорогу сировину, відповідно, у нас зростає вартість нашої готової продукції. На зовнішніх ринках з такою продукцією конкурувати дуже важко", - додав Запорощук.

За його словами, якщо в селі є 3,5 тис. гектарів землі, яку обробляє сільгосппідприємство, то за наявності ферми на цьому підприємстві - там працює понад сто осіб. Якщо на підприємстві немає ферми - то там працює 20-30 осіб.

Також нагадаємо, Знай.ua повідомляв, як живеться селам з великими агрохолдингами і без них.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що глава Всеукраїнського Конгресу Фермерів Слободяник заявив, що Укрзалізниця повинна встановити рівні тарифи для усіх вантажів без "олігархічних преференцій".