Експерт соціально-політичних питань, громадський діяч Інна Силантьєва в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» прокоментувала законопроект №3908 щодо протидії домашньому насильству, за який в першому читанні проголосувала Верховна Рада.

«Цей законопроект потрібен. Він пройшов перше читання і повинен пройти друге. За 2020 рік було понад 100 тисяч випадків домашнього насильства – це з січня по червень. У цьому році на 40% збільшилася насильство, і не тільки над жінками. За статистикою, над жінками відбувається 86% насильства, але я не вірю, що 2% над дітьми. Я дивилася статистику Міністерства соціальної політики. Тому що діти не в змозі подати заяву в поліцію», - сказала вона.

На її думку, цей законопроект повинен працювати на благо захисту прав людини і проти насильства.

Він передбачає, зокрема, посилення штрафів. Також збільшився термін подачі заяви в поліцію про домашнє насильство – до 6 місяців. Крім того, людей, які вчинили домашнє насильство, чекають громадські роботи – перший раз 120-240 годин, а в разі повторного порушення закону – 240 годин і більше. При цьому зароблені гроші йдуть жертві.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, Марія Єфросиніна продовжує жорстку боротьбу з насильством.

Раніше Знай.uа повідомляв, як розпізнати тирана, який прикидається ягням.