В Україні вперше за роки незалежності вийшли страйкувати ексофіцери, яким обмежили індексацію пенсій і не виплачують зароблене.

Про це у своєму блозі сказав економіст і генерал майор податкової поліції України Юрій Атаманюк.

"На акцію протесту вийшли пенсіонери силових відомств і Збройних сил України. Люди, які боролися із злочинністю, люди, які в 90-ті роки загнали організовані злочинні угруповання туди, де вони повинні знаходитися - за колючий дріт. Ті люди, які не з чуток знають, що таке офіцерська честь. Дуже багато з них пройшли свого часу гарячі точки на Землі, такі як Афганістан, наприклад... Уявіть, що треба було робити, щоб, вперше за роки незалежності України, вийшли офіцери страйкувати. На тлі цього ми бачимо несправедливість. Ми бачимо, що якщо їм обмежили можливість індексації пенсій, їм не виплачують заслужене згідно із законом, те, що вони заробили", - сказав Юрій Атаманюк.

Він підкреслив, що при цьому немає обмежень на пенсії народних депутатів і суддів Конституційного суду, які отримують пенсії по 200 тис. грн.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Вони бачать незрозумілі зарплати членів наглядових рад, по-перше, незрозумілих членів, таких, як Лещенко, як Наєм, які нічого не мають спільного із залізницею і з "Енергоатомом", а потім незрозумілі наглядові ради. Якщо проаналізувати роботу усіх держкомпаній, то вони стали працювати гірше після того, коли в 2016 році було прийнято рішення про введення там наглядових рад. І незрозумілі зарплати. Тому люди вийшли. Без жодного політичного підтексту, без підтримки яких-небудь політичних партій", - підкреслив економіст.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, Кабмін запропонував законопроект про удосконалення пенсійного законодавства, який вступає в протиріччя з іншими його документами і може погіршити положення цілих груп пенсіонерів.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Мінсоцполітики пояснили, як зміняться виплати через економічну паузу.