В Україні купівельна спроможність нижча, ніж в Угорщині з 10-мільйонним населенням, а люди через тарифи стають жебраками.

Про це у своєму блозі сказав економіст Юрій Атаманюк.

"Щодо збільшення тарифів ми чуємо і бачимо, що у нас, наприклад, найдорожчий тариф для промисловості. У нас не вигідно відкривати виробництво. Про те, що ростуть тарифи для людей і люди стають жебраками, і у свою чергу - вони не можуть бути суб'єктними на ринку споживання. А якщо немає споживачів, то теж, як економіка може розвиватися. Якщо, наприклад, купівельна спроможність десятимільйонного населення Угорщини вища, ніж купівельна спроможність 38 (нехай буде так, за офіційною статистикою), 38-мільйонного населення України", - сказав Юрій Атаманюк.

Він відмітив, що добробут людей рефлексує на ту ситуацію, що створюється в економіці урядом. При цьому, оскільки з цього року не працює пряма норма про отримання пенсії за віком - то у багатьох українців є ризик навіть не дожити до пенсії.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, тарифи на газ після "знижки" стали дорожче: яку різницю не врахували в комуналці, думка експерта.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що від Зеленського вимагають підвищити “мінімалку” до 10 тис.