В Україні немає флоту, тому моряки вимушено працюють як трудові мігранти в інших країнах.

Про це у своєму блозі сказав економіст Юрій Атаманюк.

"Коли немає флоту, то і немає обслуговування його… Коли така країна, як Україна, яка ще пам'ятає, ось наші батьки, це ж 90-ті роки, тобто, у багатьох батьки, особливо хто там з Одеси, з Миколаєва, з Херсона, хто з Керчі, хто з Маріуполя, хто мав відношення до суднобудівельної галузі - супутні підприємства, вони були розкидані по всій Україні. Якісь деталі, комплектуючі робили... Як боляче на це сьогодні дивитися. Що наші моряки вимушено працюють, точно як трудові мігранти. Обслуговують судна інших держав. Ходять по морях і океанах півроку. Під панамським прапором, під грецьким прапором. Під турецьким прапором. Працюють на інші держави, пересилають тільки своїм сім'ям свої зарплати", - сказав Юрій Атаманюк.

Він підкреслив, що оскільки в Україні не розвивають флот, то також не розвивається і його обслуговування і профілактичні ремонти.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, Японія представила підводний човен на літієво-іонних батарейках.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що біля Туреччини потонув російський корабель з українцями на борту.