«Кнопкодавство» – давня і дуже важлива проблема. На цьому в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» наголосив лідер громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.

«Тому що це якісна точка переходу пострадянської Верховної Ради в парламент. Україні потрібен парламент, а не Верховна Рада. Робота в парламенті – це професійна робота, а не за сумісництвом. Бізнес ви повинні залишити. Моя ідея полягає в тому, що це має бути професійний парламент», - сказав він.

На його думку, кількість народних депутатів в Україні потрібно скоротити до 300.

«У тій залі, в якій вони працюють, 400 – це забагато, неможливо організувати роботу. А з 300 можна зробити адекватні комітети. Не 22 як зараз. Ми не маємо парламенту. Якщо ми його відбудуємо, то встане питання – треба 300 професійних і відповідальних людей. А сьогодні в нас Верховна Рада безвідповідальності, невігластва і корупції. По кожній точці треба бити», - каже Томенко.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Експерт вважає, що запровадження штрафів за «кнопкодавство» поступово знищить цю практику. Крім того, за прогули в комітетах нардепів також треба карати штрафами.

«Я, наприклад, вже критикував ці так звані незаконні різдвяні канікули. В нас вважається, що якщо робота в комітетах – то народ за кордоном. Я теж вважаю, що це прогул і треба штрафувати. Ви повинні в комітет приходити, у вас там трудова книжка – значить, вам нарахують гроші. Треба навчити, що депутат така сама людина і повинна нести відповідальність за всі порушення, як і пересічний громадянин, відповідно до трудового законодавства», - заявив він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що в Раді озвучили плани на 2021 рік.

Нагадаємо, Разумков розповів про розпуск Верховної Ради.