Спікер парламенту Дмитро Разумков проводить досить грамотну політику й може претендувати на певний електорат, який відколеться від «Слуги народу». Але щодо президентських амбіцій, які демонструє Голова Верховної Ради, то тут виникатимуть проблеми. Про це у своєму блозі розповів політолог Тарас Загородній.

«В історії України ще не було жодного кандидата реального, який був би спікером парламенту. Для народу парламент – це збіговисько незрозумілих депутатів, які чимось там займаються, то вони порнографію дивляться, то в скандали потрапляють, то хабарі беруть. У результаті в Парламенту не завжди хороші рейтинги довіри і сприйняття серед людей», - коментує Загородній.

Він нагадує: якщо проаналізувати історію президентських виборів в Україні, то всі кандидати були, в першу чергу, прем’єр-міністрами. Кучма став президентом після прем’єрського посту. У 2004 році змагалися два колишні прем’єри – Ющенко і Янукович. У 2010 так само – два прем’єри: Янукович і Тимошенко.

«Йому важко буде претендувати на президентський пост, хоча різне може бути. Але поки стартові умови так собі. Але при цьому одне «але». Якщо тільки щось не відбудеться й пан Зеленський не піде у дострокову відставку, тоді Разумков залишиться в.о. президента. А це вже інша стартова позиція. Поки що такий сценарій не проглядається, але в нашій країні різне може бути», - зазначив політолог.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також він охарактеризував Дмитра Разумкова як політика, котрий може вибудовувати відносини з різними політичними групами і демонструє передбачуваність, що в системі влади дуже важливо.

Недавно Знай.ua повідомляв, що Тарас Загородній розповів про третій захід Вітренка.

Також він сказав, що закон про народовладдя - це симуляція.