Юрій Романенко в своєму блозі висловив свою думку про галас навколо телеканалу ATR.

«Все почалося з того, що стало відомо, що телеканал ATR, який віщає вже досить довго, приватний телеканал, смію зауважити, виявився в дуже важкому фінансовому становищі, тому що держава, яка довгі роки платила йому кілька мільйонів доларів на рік, почала задавати закономірні питання щодо того, куди ці гроші витрачаються», - пояснює Романенко.

Внаслідок цього Муждабаєв разом з власником телеканалу Іслямовим підняли «хайп» навколо цього і почали говорити про те, що не можна позбавляти кримськотатарський канал державного фінансування. Айдер Муждабаєв навіть заявив, що влада - це расисти, що, на думку Романенко, є маніпулятивними прийомами.

«Насправді ж українська держава не проти, щоб фінансувався кримськотатарський канал, тому що кримські татари - такі ж громадяни, як і всі інші, і чому не дати їм можливість вести мовлення на своїй мові, розповідати свої інтереси і інші речі? Але, як і всі інші громадяни, коли ти береш державні гроші, ти повинен звітувати. Ось основна претензія до Муждабаєва і всієї цієї нечисленної зграї, яка його підтримує з цього приводу», - каже політолог.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Він вважає, що якщо говорити про те, що ми будуємо європейську державу і Муждабаев прикривається резолюцією Європарламенту, то потрібно лише відповісти на питання, де гроші і куди вони йдуть. Романенко пояснює, що сучасна європейська держава - це перш за все про відповідальність і про те, хто несе цю відповідальність, в тому числі за неправильну розтрату державних ресурсів, за розтрату грошей платників податків, адже в європейських країнах за нецільову розтрату бюджетних коштів винних просто садять.

При цьому Муждабаєв говорить про те, що вони не братимуть участі в тендері, про проведення якого оголосив уряд, хоча саме тендер є нормальною процедурою для того, щоб інші учасники медійного ринку в чесній боротьбі могли виграти бюджетні ресурси на те, щоб віщати про проблеми Криму, кримських татар і іншого населення Криму.

Романенко зазначає, що уряд при цьому заявив, що ніхто не збирається позбавляти ATR фінансування, якщо вони почнуть звітувати за гроші.

«Оскільки Айдер Муждабаєв, який кричить про те, що дивіться, ми там все правильно витратили, є відповідні документи. Так Айдер, просто викладайте ці документи, виклав документ, показав куди, що і кому йшло - і все, ніяких питань не буде», - заявляє Романенко.

Раніше Романенко заявляв, що Ленур Іслямов витягує з держави мільйони собі в кишеню.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Нацкорпус вийшов проти мітингу на підтримку телеканалів Медведчука.