Експерт Українського інституту майбутнього Юрій Романенко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що влада завжди спочиває на легітимності.

«Скандали, пов'язані з ідіотськими діями представників влади, ні до чого не приводили. Але, звісно, рейтинг почав падати. Коли ти весь час робиш вигляд, що ти в будиночку, що все добре, що ти в теплій ванні – ти закінчуєш завжди так, як закінчували подібні правителі. Янукович теж сидів в Межигір'ї, вдавав, що у нього все добре, що на Майдані якісь біснуваті люди стрибають з прапорцями і гаслами, мене це не стосується і влада сильна як ніколи.

А влада завжди спочиває на легітимності, тобто на тому, як її сприймають люди, чи вважають її люди справедливою. І якщо люди її не вважають справедливою – така влада може впасти від того, що хтось тицьнув у стінку, а вона виявилася повністю дірявою і починає падати разом з усіма несучими конструкціями», - сказав він.

Романенко назвав тривожним симптомом заяву глави Офісу президента Андрія Єрмака про те, що Володимиру Зеленському потрібен свій телеканал.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Тому що ця заява з площини неадекватності. І ця заява може нести в собі загрози обмеження свободи слова», - констатує експерт.

Він підтримав закриття низки українських телеканалів. Але, на його думку, це треба було робити відразу після початку російської агресії в Криму і на Донбасі.

Також Романенко зазначив, що більшість українських телеканалів належать олігархам, і мало відрізняються від заблокованих.

Нагадаємо, Романенко заявив, що Разумков намагається вийти з тіні Зеленського.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Зеленський нагадав українцям про ще одну війну.