Експерт Українського інституту майбутнього Юрій Романенко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, як Telegram-канали впливають на українську владу.

«У соціальних мережах більше свободи, тому що там держава своїми незграбними лапками ще не залізла. І олігархи там теж не так ефективні», - говорить експерт.

Він підкреслив, що багато людей розвивають свої YouTube-канали за бюджети, які в сотні разів менше, ніж у деяких телеканалів. А деякі взагалі не вкладають в це гроші.

«Велика свобода зумовлює ту критичну позицію, яку можуть собі дозволити ті чи інші суб'єкти в соцмережах. Telegram-канали так само. Вони, користуючись можливістю анонімності і безконтрольності, використовуються тими чи іншими політичними силами, в тому числі навіть самим Офісом президента», - заявив Романенко.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його даними, Офіс президента періодично замовляв матеріали на відомих Telegram-каналах «Легітимний» і «Резидент», які потім оголосили проросійськими.

«Зеленський читає Telegram-канали, в тому числі «Легітимний». Це використовувалося для маніпуляції свідомістю президента в тому числі», - стверджує він.

Експерт розповів, що Зеленський черпає інформацію з Telegram-каналів замість того, щоб користуватися офіційними державними джерелами.

«Президент, щоб ухвалювати адекватні рішення, повинен вимагати адекватну інформацію. І бажано з різних джерел. Не тільки від Єрмака і Кирила Тимошенка. Служба зовнішньої розвідки, ГУР, СБУ, МВС, аналітика, яку готує Офіс президента з відкритих джерел, МЗС... І якщо немає такого запиту – звичайно, ти будеш сидіти читати Telegram-канали та будеш заручником тих, хто туди пише і вкидає туди різного роду інформаційне сміття», - констатує Романенко.

Нагадаємо, Романенко заявив, що Разумков намагається вийти з тіні Зеленського.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Зеленський нагадав українцям про ще одну війну.