Для побутових споживачів українського газу вистачає, а промисловість може імпортувати блакитне паливо.

Про це в програмі «Романенко бесіди» розповів аналітик інституту Grouford Віктор Скаршевський.

«Нафтогаз» не приховує, що вони хочуть займати максимально великий обсяг по побутовим споживачам. З початку запуску так званого ринку газу у «Нафтогазу» було 2% на ринку побутових споживачів, а зараз вже до 10%. І вони можуть «вибивати» з ринку будь-якого гравця, тому що у них є постійний доступ до дешевого українського газу через «Укргазвидобування», - сказав він.

За словами експерта, використовуючи український газ, цілком можливо знизити тарифи і ціни для споживачів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Якщо ми вже хочемо робити ринок – це, очевидно, відкривати доступ до газу «Укргазвидобування», щоб можна було безпосередньо продавати. Або, якщо вже соціальна політика буде забезпечити людей дешевим газом – просто через постанову Кабміну, образно кажучи, можна зробити так, що 14 млрд кубометрів «Укргазвидобування» йтимуть тільки населенню без всяких маніпуляцій. А для промисловості є імпортний газ. Там є дуже багато різних конструкцій, які можна зробити, використовуючи наш український газ, щоб ціни і тарифи були нижче, ніж є зараз», - вважає Скаршевський.

Раніше Знай.uа повідомляв, що ціни на електроенергію можуть підскочити в рази.

Нагадаємо, в Україні зросли комунальні тарифи.