У Білорусі в IT- галузі працюють 100 тис. співробітників і забезпечують 35% частки експорту країни. Міжнародні видання називають Білорусь Кремнієвою Долиною Європи.

Про це у своєму блозі сказав економіст Юрій Атаманюк.

"Хочу підняти з вами тему IT- галузі. І підняти цю тему через призму проблеми з IT- галуззю у Білорусі. І прагматичного нашого підходу з точки зору через призму захисту наших національних інтересів. IT- галузь у Білорусі, незважаючи на їх дуже серйозні досягнення, деякі міжнародні видання називають їх іноді Кремнієвою Долиною Європи. У них працює в IT- галузі 100 тис. співробітників, і створюють 8% ВВП країни. Чи 35% в експорті доля саме цієї високотехнологічної продукції", - сказав Юрій Атаманюк.

Він відмітив, що в перерахунку на душу населення у Білорусі доля IT- сектору і експорту продукції в два рази вища, ніж в Сполучених Штатах Америки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Чи в шість разів вища, ніж в Китаї. В Україні 450 тис. співробітників IT- сфери. Безпосередньо влада, у тому числі, президент, проводила неодноразово форуми з приводу того, що необхідно цю галузь розвивати. З чим не можна не погодитися. Тому що звичайно потрібно підтримувати, щоб ми експортували думку. Експортували інтелектуальний продукт. Те, за рахунок чого процвітає Каліфорнія і тягне за собою економіку Америки", - додав економіст.

Він підкреслив, що через протести у Білорусі і відключення інтернету, щоб мітингувальники не могли спілкуватися - IT- ринок почав терпіти великі збитки, через що Польща і країни Балтії почали "полювання" за фахівцями.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, в Харків летить хлопець з Північної Америки, який мріє стати IT- шником.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Україна обігнала Росію і Білорусь у рейтингу.