З 2015 року компанія "Антонов" не випустила жодного літака, хоча раніше вона випускала тисячі літаків щорічно.

Про це у своєму блозі сказав політичний експерт Руслан Бортнік.

"Є позитивна задумка або позитивна ідея, яка прозвучала ще у кінці 2019 року з боку МВС, про закупівлю в авіакомпанії "Антонов" 13 нових літаків для своїх потреб. Різних моделей цього літака. Крім того, Міністерство оборони теж обіцяє закуповувати в авіакомпанії "Антонов" літаки, оскільки фактично у нас ключовий виробник - світова легенда, мегасуперхолдинг, який випускав раніше тисячі літаків щорічно. У тому, числі, такі легенди, як Ан-124 "Руслан", Ан-225 "Мрія". Цей холдинг фактично стоїть", - сказав Руслан Бортник.

Він відмітив, що авіасполучення між українськими регіонами теж спорадичне.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Починаючи з 2015 року увесь "Ан" не випустив жодного літака. Жодного літака. 12 тис. людей, які працюють в холдингу "Ан", перебиваються ремонтами, живуть за рахунок функціонування транспортної компанії "Ан". Живуть за рахунок непрофільних робіт, непрофільних занять", - підкреслив експерт.

Також нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, Україна продає на індійському ринку літаки АН- 32, проте на даний момент їх ремонт в глибокій ямі і цей ринок не для нас.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що команда Айвараса Абромавичуса свідомо вбиває державне підприємство "Антонов" і тільки за 2020 рік "вигребла" з нього 688 млн грн.