Бойові дії на Донбасі посилилися після дзвінка президента США Джо Байдена президенту РФ Володимиру Путіну.

Про це в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив капітан першого рангу ВМС США у відставці Гарі Табах.

«4 роки нічого не було, 4 роки було досить-таки спокійно. Не було ескалації на Донбасі. Були іноді якісь зіткнення, але вони завжди є, коли озброєні люди ходять один з одним паралельно. Але ескалації і стільки загиблих 4 роки не було. Зараз це відбувається», - говорить він.

Але, за його словами, українська влада продовжує переконувати, що ситуація на сході України не змінилася.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

«Ні, ескалація пішла. І пішла вона при Байдені. Байден подзвонив Путіну... Про що вони говорять? Вони ж не відкривають. Тільки Трамп був цікавий, про що він говорив із Зеленським. А про що Байден говорив – журналісти чомусь не вимагають, щоб дізнатися», - обурився Табах.

Експерт стверджує, що саме після розмови Байдена і Путіна в світі почали відбуватися незворотні процеси.

«Не було стільки загиблих і не було стільки бойових дій, як вони почалися зараз. Чомусь після дзвінка Байдена Путіну почалися ці дії, загиблі, арешт Навального стався, з Іраном домовляємося, Ізраїль починає мобілізуватися... Я в такі збіги не вірю. Пальне піднімається в ціні, нафта піднімається в ціні відтоді, як обрали Байдена президентом», - сказав він.

Нагадаємо, молодий військовий розчулив українців зворушливим листом до коханої.

Раніше Знай.uа повідомляв, що ветерани Афганістану стали грозою бойовиків на Донбасі.