Вуглевидобувне підприємство "ДТЕК Павлоградвугілля" збільшили середньодобовий видобуток вугілля до більш ніж 44 тис.т, щоб забезпечити безперебійну роботу Об'єднаної енергосистеми.

Про це повідомила компанія "ДТЕК Енерго".

"Видобуток на десяти шахтах" ДТЕК Павлоградвугілля " ведеться з 20 лав. Середньодобовий видобуток-понад 44 тисячі тонн вугілля. На підприємствах об'єднання також готують нові лави і гірничі виробки. З початку року підготували близько 10 км гірничих виробок і запустили в роботу три нових лави (на шахтах Павлоградська, Тернівська и им. Героїв Космосу). До березня видобуток почнеться ще з двох очисних вибоїв", - йдеться в повідомленні.

Збільшення видобутку покликане стабілізувати ситуацію із запасами вугілля на ТЕС, які починаючи з жовтня 2020 р.несуть підвищене навантаження через проблеми з ремонтами на АЕС.

«У цьому осінньо-зимовому періоді навантаження на теплову генерацію ДТЕК на 50% вище, ніж у попередньому. Ми, як надійна і відповідальна компанія, заздалегідь підготувалися до зими: станом на 1 жовтня 2020 року на складах ТЕС ДТЕК Енерго було накопичено понад 2,1 млн тонн вугілля. І цього було більш ніж достатньо для проходження зими в затвердженому прогнозному балансі. Але, на жаль, ремонти атомних енергоблоків припали на зимовий період, і завдання компенсувати їх потужність ліг на теплову генерацію. Закономірно, що вугілля стало спалюватися з підвищеною інтенсивністю", - пояснив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Також компанія почала імпортувати вугілля з Казахстану і Польщі, щоб забезпечити безперебійну роботу всієї енергосистеми України.

«Ми знайшли і альтернативні джерела оперативно поповнити склади ТЕС-почали завозить вугілля з Казахстану і Польщі. Сьогодні близько 100 тисяч тонн імпортного палива вже прийшли на Бурштинська, Добротвірська та Запорізьку ТЕС. У лютому на наші станції сумарно зайде понад 400 тис. тонн імпортного вугілля. Звичайно, імпорт-це тимчасовий і крайній захід. Сьогодні поставки вугілля з інших країн вимушена необхідність для стабілізації складної ситуації в енергетиці", - резюмував Ільдар Салєєв.

Нагадаємо, в середині січня НЕК "Укренерго «попередило про рисочки віялових відключень через відсутність вугілля на державних ТЕС»Центренерго".