Ми вже звикли, що українські політики діють за власними унікальними правилами, які прямо протилежні усталеним у світі.

Опозиція вважає цілком політично пристойним голосувати за бюджет і кадрові рішення, щоб отримувати певні фінансові чи управлінські привілеї.

Натомість, влада у розуміння монобільшість активно провалює Закони і кадрові призначення Президента і Уряду. Останнім часом стає модним використовувати традиційний опозиційний інструмент контролю за владою через створення тимчасових слідчих комісій владною фракцією!

Нещадовно «Слуги народу» створили слідчу комісію про «можливу бездіяльність «Української залізниці», сьогодні в порядку денному - тимчасова слідча комісія про порушення прав дитини, а в озвучених планах одного із депутатів партії Зеленського - ще одна слідча комісія про зловживання монопольним становищем на енергоринку.

Отож, владні депутати активно розслідують або роблять вигляд, що розслідують зловживання влади, до якої самі належать?!

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В той же час, ті фракції, що відносять себе до опозиції жодного активної діяльності не проводять: ні про слідчі комісії, ні про позачергові засідання ми давно вже не чуємо.

Але найсумніше, що як монобільшсть у розуміння коаліція так і меншість у розумінні опозиція досі поза законом. Після «конституційного перевороту» часів Януковича з Регламенту прибрали статті про статус і повноваження парламентської коаліції та опозиції й досі їх не відновили.

Тому й виходить, що провладні депутати діють як опозиція, а опозиція із прагматичних міркувань зранку робить заяви «про злочинну владу», а ввечері голосує на підтримку цієї влади!

Така вона парадоксальна і цинічна українська політика