На минулих президентських виборах у всіх була можливість переконатися: засоби, які використовувалися у передвиборчій боротьбі проти Володимира Зеленського, виявилися неефективними. Проте, їх продовжують використовувати й зараз. Чому?

На це питання в програмі «Що далі» на каналі «Знай 24» відповідає відомий політолог, засновник Київського центру політичних досліджень Михайло Погребинський.

«Я думаю, головна причина того, що вони ігнорують досвід попередників (не тільки Порошенка - адже, наприклад, і Ющенко діяв в цьому ж дусі) - презирство до свого народу з боку людей, які приходять на ключові посади у владі. Вони вважають народ бидлом», - говорить експерт.

За його словами, народна думка, рейтинги, виживання людей - все це не має значення для людей у ​​владі. Ясно, що потрібно зневажати свій народ, щоб створити ситуацію, в якій велика частина пенсії у 75 відсотків українських пенсіонерів має піти на оплату комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Як потрібно зневажати народ, щоб довести справу до цього? Втім, що ці люди не зневажають? Хіба що свою п'яту точку, яка зручно влаштувалася в начальницькому кріслі. Вони можуть займатися різними справами, тем же «великий будівництвом». Але, наскільки мені відомо, коріння цієї мегакорупційної операції - десь в Офісі президента», - зазначає Погребинський.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він висловив упевненість, що Володимир Зеленський робить помилку, домагаючись відкриття ринку землі.

Також Михайло Погребинський торкнувся теми свободи слова в Україні.