Корупція в Києві не обмежується одним Осиповим - вважає Нацкорпус. Активісти київського осередку НацКорпусу віднайшли в Інтернеті інформацію про ще одного одіозного персонажа, який заслуговує уваги громадськості.

Сьогодні зранку київський осередок НК вийшов на мітинг під стіни Департаменту земельних ресурсів при КМДА. Мета залишається незмінною: отримати відповідь від влади та розповісти киянам, як їх нахабно грабують.

акція Нацкорпусу
акція Нацкорпусу

“Знайомтесь – це Петро Оленич. Зараз він обіймає посаду очільника Департаменту земельних ресурсів при КМДА. І саме він відповідальний за розпродаж київської землі. Людина не посоромилася обікрасти киян на 1,5 млрд грн. Схема проста: пообіцяв створити новий земельний кадастр, домігся виділення грошей з бюджету, успішно “освоїв” їх і в результаті ні грошей, ні кадастру. А на початку лютого він у своєму Департаменті провів закритий земельний аукціон, і розпродав 90 соток посеред Києва на суму 28 млн грн. Тепер там будуть зводити багатоповерхівки. Отакий у нас відповідальний очільник земельного департаменту“, – під час акції заявив очільник київського осередку Сергій Тамарін.

Петро Оленич – дуже одіозний персонаж з довгим послужним списком - йдеться на сайті Нацкорпусу. Вперше фігурує у владних структурах у 2004 році при Мін’юсті. Пізніше активно сходив по кар’єрних сходах, часто – не зовсім чистих. Його підозрюють у зв’язках з “Партією регіонів” та корупційних схемах за сумісництва відомого ексгубернатора Сумської області Володимира Шульги.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

акція Нацкорпусу
акція Нацкорпусу

“Коли дивишся на список “заслуг” Оленича, в голові виникає лише одне питання: а як такі кадри залишаються на державних посадах? Як Кличко міг допустити, щоб йому призначили нагороду “Держчиновника 5 ступеня”? Річ у тому, що корупціонери потрібні цій владі, як були потрібні й попередній. А наша задача – боротись з ними. – заявив Брусов Данило, речник київського НК.