Витрати на комунальні платежі в лютому можуть вирости до 4 тис. грн

Про це сказала журналіст Катерина Котенкова в програмі “Суть событий” на каналі “Знай.ua”.

"Нове подорожчання, скільки заплатимо в лютому... Помалу українці починають отримувати платіжки. Через морози подорожчання електроенергії, перерахунок абонплати, суми будуть істотно вищі, ніж місяцем раніше. Але і на цьому подорожчання не зупиниться. До кінця опалювального сезону влада прийняла рішення ціни не міняти. Але вже в квітні до цього питання знову повернуться. Отже - скільки ж заплатимо"?, - сказала Катерина Котенкова.

Вона відмітила, що в січні через холоди українці використали на 10% більше гігакалорій тепла, чим в грудні.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"На ці ж 10% збільшиться і сума в платіжках. Важливо при цьому відмітити, що сам тариф на тепло підвищувати не будуть. Приміром, за словами заступника столичного глави Петра Пантелеева, опалення одного квадрата обійдеться приблизно в 33 гривні. Далі, ціна на газ. Платіжки за газ, вірогідно, повинні були вирости на 30%. Але заднім числом понизили тарифи до не більше 6,99 грн за кубометр", - додала журналіст.

За її словами, експерти стверджують, що рішення знизити ціни заднім числом не відповідає ринковим механізмам і є чисто політичним кроком.

"Далі, ціни на електроенергію. За електроенергію усім, хто використовує від 100 кіловат-годин доведеться заплатити на 78 грн більше. Саме на цю суму збільшили вартість колись пільгових перших 100 кіловат-годин. Крім того, пільгу на опалення також скасували. Тепер ті, хто опалює свої будинки струмом - повинні будуть платити за повною ціною. Тобто, 1,68 грн за кіловат-годину. Це призведе до того, що їх витрати на комуналку можуть вирости приблизно від 2000 до 4000 грн", - резюмувала журналіст.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, українцям показали нові ціни на комуналку, паливо і продукти.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що українці можуть економити від 10 до 30 млрд грн витрат на електроенергію в рік.