Експерт Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів про відносини України і Білорусі.

«У політичній сфері зараз відносини в глибокій ямі. В економічній – в принципі, поки що політичний «міжсобойчик» на економіку не впливає з точки зору тактичної. З точки зору дальшої перспективи – можливо, реалізація декількох проектів буде відкладена», - прогнозує експерт.

Наприклад, може бути відкладений водний шлях по Дніпру і подальший розвиток спільних складальних підприємств. Тишкевич розповів, які наслідки це може мати для України.

«З точки зору водного шляху – вони важливі як спосіб позиціонування України щодо тієї ж Туреччини і Китаю. Ми впираємося тоді в інтереси інших гравців. З точки зору складальних потужностей – тут залежить від подальших планів. Тому що одна справа – це збірка або на території Білорусі, або на території України з виходом на місцевий ринок. А зовсім інша справа – це вихід на ринки третіх країн», - говорить він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За словами експерта, через «підморожені» політичні відносини України та Білорусі затягуються переговори з вищезгаданих напрямків.

«Те, що політичні відносини зараз підморожені, істотно затягує просування в переговорному процесі з цих напрямків. З іншого боку, існуючі системи кооперації працюють. Я поки що не бачу, щоб вони в тій чи іншій мірі були припинені», - резюмував Тишкевич.

Раніше Знай.uа повідомляв, що в київському метро знайшли слід Лукашенка.

Нагадаємо, ТЕЦ закликали Кабмін заборонити імпорт з Росії і Білорусі.