Компанія "Інтерпайп олігарха Віктора Пінчука подала документи на участь у тендері на постачання державного "Укргазвидобування" труб на 500 млн грн.

Про це повідомляє агентство "РБК-Україна" з посиланням на дані ProZorro.
Тендер був оголошений ще в кінці 2020 року. У лютому на нього заявилися дві компанії - "Інтерпайп Ніко Тьюб «і ТОВ»НАФТОСЕРВІС".

Видання зазначає, що ці компанії тісно пов'язані один з одним. Останнім часом ці структури 6 разів перетиналися на тендерах держкомпаній з постачання труб, свідчать дані сервісу Dozorro.

Раніше група "Інтерпайп" Віктора Пінчука завжди брала участь у тендерах Укргазвидобування через юрособу — ТОВ "Інтерпайп Україна".

Однак у жовтні 2020 року Антимонопольний комітет заборонив «Інтерпайп Україна» 3 роки брати участь у держзакупівлях через махінації та зловживанням монопольним становищем.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Інтерпайп" намагається оскаржити заборону в судах, паралельно змінивши юрособу для отримання держконтрактів.

Компанія "Інтерпайп" олігарха Віктора Пінчука є найбільшим підрядником Державної компанії "Укргазвидобування".

Раніше повідомлялося, що з 2014 по 2020 рік «Інтерпайп Україна» уклала з Укргазвидобуванням 340 контрактів на суму 16 млрд грн.

Влітку 2020 з ініціативи двох компаній Віктора Пінчука - «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод» і «Інтерпайп Ніко Тьюб» Міністерство економічного розвитку і торгівлі ввело загороджувальні мита на імпорт труб для нафтогазової галузі проти найбільших світових виробників і постачальників трубної продукції.

Загороджувальні мита призвели до відходу з українського ринку світових виробників труб і зростання цін на трубну продукцію.