Необхідність сплатити рієлторський відсоток при купівлі нерухомості часто дуже дивує покупців. Однак на думку юристів, ці фахівці не дарма отримують гроші, адже вони виконують дуже важливу функцію.

Своєю думкою з цього приводу ділиться кандидат юридичних наук і нотаріус Олександр Моргун на своїй сторінці у соціальній мережі "Інстаграм".

Як стверджує Моргун, особливо важливою стане роль рієлтора для тих, хто не має досвіду в операціях з нерухомістю. Також рішення звернутися за допомогою фахівців допоможе у багатьох практичних аспектах.

Квартири, скріншот: YouTube
Квартири, скріншот: YouTube

"По-перше, це відмінне рішення для тих, у кого просто немає часу займатися пошуком нерухомості, немає часу і бажання переглядати оголошення, спілкуватися з продавцями, задавати їм різні питання, домовлятися на перегляди. ⠀

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

По-друге, будь-якому процесу потрібний координатор який узгодить всі моменти збере всіх разом в потрібний час в потрібному місці, відвезе документи для підготовки нотаріусу замовить оцінку збігає та позбирає всі довідки, допоможе перевірити кошти – юрист цього робити і нотаріус не буде в них є своя роль і функції в цьому процесі!

По-третє, рієлтор орієнтується в ринкових цінах та зазвичай дає поради щодо передпродажної підготовки нерухомості, щоб отримати за неї максимум. Або навпаки - вказує на всі можливі недоліки, щоб мати змогу знизити ціну купівлі", — пояснює Моргун.

При цьому нотаріус зазначив, що перевіркою документів має займатися особа, яка на цьому розуміється (адвокат, юрист тощо) та дає гарантію чистоти об’єкту, довідавшись необхідну інформацію у реєстрі нерухомості (ДРРП), а ось рієлтор може лише подивиться на документи і дати свій первинний висновок.

Підсумував свій допис Моргун думкою про те, що хороший рієлтор зможе зекономити не лише час, але й гроші.

Нагадаємо, стань ФОПом: юрист попередив, що очікує за несплату податків із заробітків в Інтернеті

Як повідомляв "Знай.ua", власник заплатив орендарям штраф, щоб вони виїхали з його квартири: юрист попередив про підступи договору

Знай.ua писав, юрист розповів, чому не варто приховувати свої доходи: "Краще заплатити..."