На сторінці Міністерства внутрішніх справ України з'явилася публікація про прикордонника, який, незважаючи на страх перед собаками, обрав професію кінолога.
МВС знайомить українців з Володимиром Фундіга і його чотириногим напарником Алі. Чоловік призвався на строкову військову службу восени 2020 року.

"Бажання стати кінологом виникло не відразу, адже я з дитинства боявся собак. Але коли я потрапив саме в Кінологічний навчальний центр, то подумав, що це і є мій шанс назавжди позбутися дитячих страхів. Тому коли здійснювали відбір на кінологію я впевнено вирішив, що хочу спробувати себе в ролі кінолога", - заявив Фундіга.

Він зустрівся з Алі вперше в Кінологічному навчальному центрі. І коли побачив його, трохи насторожився, так як на нього дивився здоровий кошлатий пес. Однак згодом виявилося, що собака дуже добра і спокійна, тому Володимиру відразу ж вдалося знайти спільну мову з нею.

"Не дивлячись на величезний розмір, він, як і всі тварини, потребував ласки і любові. Тепер ми справжні друзі. Алі допоміг мені подолати мої страхи", - додав чоловік.

Для нього кінологія стала долею, адже вибирав професію за покликом серця. Вони удвох продовжують опановувати нові навички і знання, щоб незабаром продовжити службу на кордоні і охороняти Державні рубежі.
Собаки є нашими кращими друзями, незважаючи ні на що, проте їх дружелюбність часто залежить саме від нашого ставлення до них.

Нагадаємо, рятувала життя сотні разів: легендарна вівчарка-прикордонник Етна, якою пишаються солдати

Як повідомляв "Знай.ua", лейтенант отримала диплом з пропозицією руки і серця від прикордонника: "Без вагань"

Знай.ua писав, норовлива вівчарка Рея розтопила серце українського прикордонника: "Вона любить обійми"