Продовження дії мита на експорт металобрухту забезпечить вітчизняних металургів сировиною, а бюджет отримає мільйони гривень податків. Про це заявив народний депутат Муса Магомедов у коментарі Мінпром.

"Надходження до бюджету від переробленого брухту сталі в 8,5 разів вище, ніж від його експорту. Вигода очевидна. Тому потрібно продовжити мито, прийнявши поправки в чинне законодавство", - сказав Магомедов.

За його словами, на сьогоднішній день Україна є переважно експортером сировини, і цю ситуацію потрібно змінювати, оскільки експорт готової продукції дозволяє розвивати власне виробництво, створювати робочі місця і збільшує надходження до бюджету.

"Не можна стверджувати, що металургія створює продукцію з високою доданою вартістю. Але продавати Виплавлену в Україні сталь набагато краще, ніж експортувати брухт. Адже виробництво - це робочі місця і податки до держбюджету", - підкреслив Магомедов

Депутат також висловив упевненість, що парламент підтримає українських металургів і продовжить дію експортного мита на брухт, нагадавши, що металургія є одним з лідерів по сплачених податках і надходженнях валюти в країну.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше народний депутат, член парламентського комітету з питань економічного розвитку Сергій Тарута заявив, що дію експортного мита на металобрухт потрібно продовжити, щоб захистити вітчизняну промисловість.

У свою чергу президент об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков підкреслив, що мито на експорт металобрухту дозволило Україні зберегти десятки тисяч робочих місць і забезпечило мільярди надходжень до бюджету, тому її дію необхідно продовжити.