Не Міжнародний валютний фонд, а українська влада відповідальна за проблеми в державі.

Так заявляє доктор економічних наук і член Ради Національного Банку України Василь Фурман в ефірі програми «Що далі» на каналі «Знай24».

Економіст вважає, що, якщо держава має проблеми, то це питання до держави, а не до когось ззовні, наприклад, до МВФ. Водночас він звертається не лише до сучасного уряду, але й до всіх його попередників від часів незалежності, що налічує вже 30 років.

Він порівнює теперішній стан економіки України із сусідніми державами, зокрема Польщею, Румунією та Туреччиною, але порівнювати нема що. Якщо економіки інших держав за ці роки збільшився вдвічі чи втричі, то українська не може сягти рівня 1990-го року.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

«Це питання до МВФ? Що поганого в тому, що МВФ каже побороти корупцію, навести лад в енергетичній сфері?», - категорично стверджує Фурман.

Фурман також і дав декілька порад українській економіці, з якими можна вивести державу на інший рівень. Серед них були такі:

  • збалансувати бюджет, зрівнявши доходи з видатками;
  • рівняти політику НБУ на світові практики;
  • вести ринкову економіку;
  • оновити банківську систему;
  • позбутися корупції у правоохоронній системі;
  • змінити обмінний курс гривні на плаваючий.

Нагадаємо, Кушнірук прокоментував дії влади щодо виправлення економічної ситуації.

Раніше Знай.uа повідомляв про користь кредитів МВФ для України.