Аграрний комітет Верховної ради України викликав міністра економіки Ігоря Петрашка для пояснень щодо блокування передачі Держпродспоживслужби (ДПСС) з підпорядкування Мінекономіки до відновленого Мінагрополітики.

Про це розповів член Комітету з питань аграрної та земельної політики народний депутат Сергій Бунін у коментарі УНН.

Зокрема, нардеп зазначив, що аграрний комітет хоче отримати пояснення від міністра Петрашка про те, на якій підставі він перешкоджає передачі ДПСС до Міністерства агарної політики.

"ДПСС повинна бути у підпорядкуванні Мінагрополітики, але сьогодні ця служба у підпорядкуванні Мінекономіки. Петрашко наполягає на тому, щоб залишити її собі", - розповів нардеп.

Нагадаємо: урядову постанову № 124 про положення функціонування Мінагрополітики оприлюднили на сайті уряду у кінці лютого, хоча раніше планувалося, що рішення буде ухвалене не раніше 1 березня 2021 року. І з цієї постанови випливає, що міністр Петрашко таки «віджав» собі ДПСС, хотя аграрні асоціації виступили проти, пише Агрополіт.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Попри активний спротив аграрного ринку та нового аграрного міністра Романа Лещенко, діючий очільник МЕРТу Ігор Петрашко всіляко заважав процесу повноцінної передачі функції контролю за Держпродспоживслужбою у підпорядкування Мінагрополітики», - вказує видання.

Зауважимо, що в Раді на Петрашка чекають давно. Раніше народний депутат Сергій Тарута повідомляв, що депутати парламентського економічного комітету планують заслухати звіт Петрашка, і за наслідками цього звіту прийматимуть рішення про ефективність міністра. Він також наголосив, що депутати мають багато претензій до роботи Петрашка.

В свою чергу економічні експерти вважають, що результати Петрашка як міністра відверто негативні. Так, за словами економічного експерта Віктора Медведя, керівництво Мінекономіки не займається економікою, не має стратегії розвитку і плану дій, і лише освоює корупційні схеми.