Глава наглядової ради Асоціації Біоенергетиків України, народний депутат 4-го скликання Володимир Майстришин в ефірі програми «Романенко. Беседы» заявив, що в Україні немає ринку тепла.

Експерт також розповів, хто визначає верхню планку тарифів.

«Сьогодні вони (теплокомуненерго, - ред.) самі визначають ціну тарифу. Вони кажуть: «У нас собівартість ось така». Згідно закону про теплопостачання, вони не мають права визначати тариф нижче собівартості. Відповідно, він каже: «У мене такі витрати», - говорить Майстришин.

За його словами, тарифи на тепло можуть бути набагато вищими, ніж собівартість, оскільки законом це дозволяється.

«Ми можемо подивитися на сайті будь-якого міста і побачити таку цікаву ціну – тариф на тепло 1600 грн, наприклад. Але газова складова там 800-850 грн. Тобто решта у нього – інші витрати. Законом дозволяється це. Він має показати зарплати своїх людей, 13-ту зарплату в тому числі і таке інше», - сказав він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Експерт зазначає, що теплокомуненерго не є сильно прибутковими.

«Але вони сьогодні є монополістами, які не пускають інше тепло до своєї теплової мережі», - констатує Майстришин.

Раніше Знай.uа повідомляв, що у Києві маршрутники підвищили ціни на проїзд без попередження.

Нагадаємо, міністр Лазебна розповіла, кому можна не платити комуналку.