Ярослав Кучер, заступник Міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації в ефірі програми «Суб’єктивно» з Янікою Мерило розповів про розвиток електронних систем у сфері охорони здоров’я.

Зокрема він розповів про електронну картку пацієнта, яка, за його словами, уже працює.

«Насправді вона є, залежно від того, яка система використовується в тому чи іншому медичному закладі. Ми створили ринок медично-інформаційних систем і продовжуємо його розвивати. І, в принципі, якщо в одному закладі приходить пацієнт до іншого лікаря, то в рамках закладу точно картка вже підвантажується», - каже Кучер.

Він також зазначає, що є ймовірність підвантажити карту навіть при переїзді в інше місто, якщо в закладах використовують однакові системи. При цьому він відмітив, що забирати в такому випадку медичні картки не обов’язково.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Поки що медичні картки ми не забираємо, ми забираємо певний базовий перелік даних, які мають бути в лікаря, незалежно від лікаря і місця, куди б звернувся цей пацієнт. Вже зараз можна перейти в інший медичний заклад без медичної картки і в більшості випадків має так працювати. Звісно, що система розвивається, ми ж не створили її вчора. Є певні пріоритети, що за чим іде, для того щоб вона розвивалась», - розповідає заступник міністра.

Він каже, що наразі медичні картки наповнюються даними, що дуже гарно показав, зокрема, COVID-19. Інформація щодо клієнтів, які хворіють ним, вже зберігається в системі і доступна всюди, де вона потрібна.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що з Харкова «виженуть» тисячі медиків.

Раніше повідомлялось, що Степанов домовився з Індією про постачання вакцини від COVID-19.