До президента України Володимира Зеленського було направлено чергову вимогу: дати можливість використовувати у дошкільній, шкільній, професійно-технічній, вищій і післядипломній освіті регіональні мови і мови національних меншин відповідно до Європейської хартії регіональних мов.

Про це йде мова в електронній петиції, поданій на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України.

Її автором виступив "зірка" порталу Ісаєв Микола Всісович, який подає десятки петицій до президента, у яких він часто торкається одних і тих самих питань.

Цього разу у петиції вимагають дати регіональним мовам і мовам меншин, на які поширюється дія Хартії, передбачений нею статус і місце в освіті різного рівня.

У петиції зазначено, що окрім російської, Хартія визначає статус таких мов як білоруська, болгарська, кримськотатарська, гагаузька, німецька, грецька, угорська, караїмська, кримчацька, молдавська, польська, романі-циганська, румунська, русинська, словацька і їдиш.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"В ОСВІТІ - ЗАБЕЗПЕЧИТИ в Україні ВИКОРИСТАННЯ російського і МОВ меншин, відповідно до статті 8 "Європейської хартії регіональних мов або мов меншин", ратифікованої Україною 19.09.2005 року", — озаглавив цю петицію Ісаєв, вказавши, на офіційний статус Хартії в Україні.

Скріншот електронної петиції
Скріншот електронної петиції

Наразі цю ідею підтримало лише 40 осіб. Аби петицію розглянув президент Зеленський, вона має набрати 25 тисяч підписів.

Нагадаємо, В Україні хочуть скоротити робочий тиждень до 4 днів: "Три вихідних - це ефективно"

Раніше ми повідомляли, учням спростили перебування в школі, менше "домашки" і скасування чергування.

Як повідомляв "Знай.uа", Олена Зеленська терміново звернулася до українців, часу залишилося мало.