В ефірі програми «Суб’єктивно» з Янікою Мерило заступник міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер розповів як працюють електронні медичні картки.

За словами заступника, електронні медичні картки в України вже активовані та виконують свою функцію. Все залежить від медичного закладу.

Якщо записатися до іншого спеціаліста в тому закладі або в іншому місті, то картка буде завантажена в системі. В неї занотовують базові дані, які повинні бути у лікаря. Тому, пацієнт може звертатися у будь-яку лікарню без медичної картки.

«Зокрема, COVID-19 показує, що інформація стосовно пацієнтів, які хворіють, вже зберігається в системі і ця інформація всюди майже доступна, якщо вона потрібна», - розповів Кучер.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що з Харкова «виженуть» тисячі медиків.

Раніше повідомлялось, що Степанов домовився з Індією про постачання вакцини від COVID-19.