Державна митна служба України у стані руйнації – так заявив Анатолій Макаренко у програмі «Монолог Макаренко». За його словами, 40% бюджету країни надходять з митниці, а минулого року служба перевела кошти сумою 360 млн грн.

«Сьогодні митниця – це “податковий пилосос”, який повинен постійно наповнювати бюджет», - так коментує експерт роботу Митної служби України останнім часом.

Він відзначає значні зміни всередині цієї установи, адже, якщо раніше вона передусім захищала ринок і контролювала злочинний обіг товарів, то зараз зосередила всю свою роботу переважно на реалізації фіскальної функції.

Отже, українську митницю можна назвати фіскальним інструментом, водночас Макаренко не може згадати іншої країни з подібною ситуацією. Митниці у провідних державах світу мають правохоронний статус, а в Україні цього не спостерігається.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Анатолій Макаренко розповідає про своє критичне ставлення до такого поняття, як “план митниці”, оскільки кількість надходження товару визначити наперед не можливо.

«Ще важливо контролювати, який товар прийде, щоб брендовані речі не оформили як пластикові стільці», - підкреслює він.

Підсумовуючи, ведучий визначає ситуацію, у якій перебуває Митна служба України, як стан руйнації.

Нагадаємо, футуролог називає українську судову систему олігархічною.

Раніше Знай.uа повідомляв про обвал євро згідно з курсом валют НБУ на березень.