Національна економічна стратегія України до 2030 року (НЕС-2030) не має права програмувати бідність для українців.

Про це заявив народний депутат України, перший заступник Голови Комітету ВР з питань економічного розвитку Сергій Тарута під час обговорення на засіданні Комітету засадничих положень та ключових напрямів проекту Національної економічної стратегїї-2030.

"У депутатів є багато слушних зауважень стосовно того, що Уряд та його експерти у своїх напрацюваннях притримуються дуже консервативних прогнозів, вони спираються на надобережні розрахунки та песимістичні варіанти розвитку подій. Може, такі прогнози й не будуть викликати критики з боку рецензентів НЕС-2030, але вони абсолютно непридатні для цілей сталого розвитку України", - наголосив Сергій Тарута.

Як вважає парламентар, Україні, щоб через 10 років зайняти притомне місце на глобальній економічній мапі, потрібен стрімкий, випереджаючий розвиток. Тому без формулювання та досягнення амбітних цілей для всієї України та для кожного з її громадян, наша країна невдовзі може стати нецікавою насамперед для української молоді, та й для всього світу.

Сергій Тарута, фото: bbc.com
Сергій Тарута, фото: bbc.com

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

"Ставити Уряду такі амбітні цілі і є стратегічним завданням Верховної Ради у парламентсько-президентській республіці. Саме парламент має формувати засади політики сталого розвитку держави, а урядовці повинні виконували свою частину спільної роботи", - зауважив народний депутат.

За підсумками обговорення, Комітет прийняв пропозицію розробників НЕС-2030 провести спільну стратегічну сесію, метою якої стала б імплементація урядових напрацювань у стратегічні засади сталого розвитку України.

"НЕС-2030 повинна стати вагомою складовою державної політики сталого розвитку України", - резюмував обговорення Сергій Тарута.