Кабмін запевняє, що робить усе, щоб знизити ціну на комунальні послуги за рахунок компенсацій і заявляє, що вже зараз в Україні 3 млн людей, які отримують субсидію і ще 1,8 млн льготників.

На думку журналістки Катерини Котенкової, це все «латання дір», про це вона розповіла у програмі «Суть событий».

«Українцям пообіцяли компенсацію виплат за електроенергію, але комусь це все одно не допоможе. Саме для таких випадків влада запропонувала оформлення субсидії «заднім числом», про це заявив заступник міністра Віталій Музиченко і додав: якщо людина звернулась по субсидію у лютому, то фактично її можна оформити на листопад минулого року, коли тільки почався опалювальний сезон», - процитувала ведуча.

За словами Котенкової, Музиченко заявив, що середній розмір субсидії становить 2200 грн, але це «латання дір» та «точкова допомога», яка не зможе значно покращити ситуацію. Окрім цього, багато політиків кажуть, що грошей на субсидії нема.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

«Треба пустити газ внутрішнього видобування на потреби населення, щоб знизити вартість у два рази, але цього зробити не позволять ті, кому це не вигідно», - зазначила ведуча.

Нагадаємо, «Знай.ua» поширювало думку Майстришина, що місцева влада завжди контролює тепломережі.

Раніше «Знай.ua» повідомляло звернення промисловців до голови НКРЕКП: «Підвищення тарифу на передачу електроенергії стане руйнівним для підприємств».