Чому саме зараз, через сім років після Революції Гідності, Верховна Рада прийняла постанову про неї? Чому саме зараз основна відповідальність за тодішні події офіційно покладено на Віктора Януковича, а героями революції оголошені Порошенко і Парубій?

Ситуацію в ефірі програми «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує глава Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.

«Я сам приєднуюся до питання: чому чекали сім років? Навіть на Нюрнберзький трибунал знадобилося менше часу - а там ситуація була, м'яко кажучи, складнішою. Так, питання абсолютно справедливе», - каже гість програми.

На його думку, навіть це не скасовує необхідності назвати речі своїми іменами. Так чи інакше, Янукович поводився негідно і намагався узурпувати владу. Це вже не оцінка, а факт. Президент здійснював абсолютно божевільні речі: бив студентів, стріляв в беззбройний народ, а врешті-решт просто втік до Росії, і звідти зажадав, щоб Путін ввів в Україну війська.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дробович пропонує провести уявний експеримент: змінити назву країни, назву ситуації, імена людей .... Злочин все одно залишиться злочином. Нацьковувати на свою країну війська сусіда - за таке ніде по голові не гладять.

«Після такого навіть Партія Регіонів голосувала проти Януковича. Всі розуміли: нормальні люди так не поступають», - зазначає Антон Дробович.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він прокоментував подальшу долю київської Батьківщини-Матері.

Також Дробович розповів про вивчення в українських школах історії російської агресії.