В українській політиці вже не перший рік грають важливу роль «соросята». Але чому вони так важливі, в чому їх сила?

Свою думку з цього приводу в програмі «Романенко. Бесіди» висловлює, політтехнолог Максим Карижський, глава консалтингового агентства Karyzhsky. Communications.

«Їх сила - в послідовності та в чітко визначених завданнях. Як і в будь-якій роботі, важливо сказати: навіщо особисто тобі це потрібно? Коли якийсь персонаж заявляє: я виступаю за те-то, завжди постає питання: а ти чому за це? Особисто тобі це навіщо?», - каже експерт.

За його словами, мати свій інтерес - це нормально. Більш того, тільки після цього людина стає зрозумілою. Просто інтерес потрібно чесно позначати. Але саме з боку держави такої послідовної комунікації не було. Не було завдання сформувати американо-український політичний порядок.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Так, було заявлено про стратегічне партнерство - але так звану «дорожню карту» ніхто не розробляв. Про зміст цього партнерства мови не було. Здавалося б, в основу варто покласти взаємні інтереси - але якраз це ніколи не було пріоритетом. До того ж партнерства серйозно завадило те, що нове покоління політиків підняло гасло європейської інтеграції.

«Це стало серйозним ударом по україно-американським відносинам і по конструктивності зовнішньої політики. Адже на це гасло було повішено явно нездійсненне зобов'язання: Євросоюз і прямо, і побічно багато разів говорив Україні, що у неї немає надії на членство. Є угода про асоціацію, але і тільки», - підкреслює Карижський.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей експерт прокоментував президентські вибори в Україні.

Також він висловився з приводу інциденту в Керченській протоці