На вітчизняний професійний театр може очікувати серйозна кадрова проблема, пов’язана, передусім, із руйнуванням системи підготовки акторів у вишах. Так вважає народний артист України, художній керівник столичного театру «Особистості» Петро Мага, який завітав на зйомки програми «Діалоги з Макаренком».

Відповідаючи на запитання ведучого, блогера Анатолія Макаренка, він зазначив:

«Не буду коментувати роботу академічних театрів. Але бачу велику кадрову проблему в театрі опери та балету. Раніше артисти-вокалісти в консерваторії вивчали акторську майстерність чотири роки, як і в театральному інституті. Зараз, якщо не помиляюся, залишили один семестр. Тому недивно, якщо на сцені стоїть актор, котрий боїться ступити крок, просто розставив руки й каже байдужим голосом: «Я люблю вас!». Інтонації нуль, в душі порожньо, його не навчили», - констатує митець.

Він зауважує: відмирає школа, і це найстрашніше.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Я згадую старше покоління педагогів інституту Карпенка-Карого. Вони вирощували професіоналів. Першим помер Аркадій Гашинський (народний артист СРСР, актор театру й кіно, педагог – Ред.). Далі пішли Олійник, Ставицький, Молостова, Рушковський, Валентина Іванівна Зимня, Ткаченко, Мажуга. Пішли всі ті, хто дав нам школу», - з сумом повідомляє Мага.

Натомість, продовжує він, з’явилась нова формація акторів, які не переймаються секретами майстерності.

«Виросло покоління тих, хто навчився по-бистрячку заробляти гроші в серіалах. Заходиш на Фейсбук, читаєш оголошення агентів, всіляких кастинг-менеджерів, які шукають акторів: «Надамо перевагу людям без освіти». А навіщо ми вчилися в університетах, інститутах? Щоб перевагу надавали акторам без освіти?! Для тих, хто не розуміє, перекладаю: актору без освіти треба менше платити. Або не платити зовсім. Він і так радий, що його знімуть!», - обурюється режисер.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Даша Астаф'єва подражнила пишними принадами в прозорій сіточці: "С*ксі цукерка".

А відомий український телеведучий Юрій Горбунов "розклеївся" на роботі, Осадчій це не сподобається: "Бухнути".

Раніше повідомляли, що розлучена Соломія Вітвіцька втекла від депресії під камеру: шалена амазонка.