Кожен подальший крок в Україні здобувається не мирним компромісом, а завдяки усуненню чи знищенню конкурентів.

Так заявив у програмі «Культ особистості» Андрій Єрмолаєв, політичний філософ і керівник стратегічної групи планування «Софія», розповівши, чим обернеться для України відсутність планового довгострокового стратегування.

Насправді відсутність планового довгострокового стратегування породила багато конфліктів. «Без цієї сфери стратегування соціальні суб'єкти, корпорації змушені нескінченно знаходитися в режимі виживання і виробленні тактик виживання, іноді за будь-яку ціну», - пояснює експерт.

Більше того, Єрмолаєв називає сучасний розвиток України і саму державу конфліктною. Мовляв, українці цьому навчилися і так продовжують жити. А на практиці це призводить до агресивної поведінки з конкурентом, що закінчується не просто вибиванням його із системи, а тотальним знищенням.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги
Показати ще

Дивлячись на стан держави 2021 року, Андрій Єрмолаєв відзначає знищення низки галузей в результаті боротьби всередині держави. А це зі свого боку відобразилося на зменшенні кількості робочих місць та зростанні трудової еміграції. Це також було однією із причин територіальних втрат – індустріальний Донбас і АР Крим.

«В одному випадку у нас така незрима межа і незрозуміло, яке майбутнє взаємин з нашою колишньою автономною республікою, а в другому випадку - буквально війна», - коментує експерт. Він відзначає, що втрачено не лише територію та її ресурси, але й співгромадян, яким доводиться жити у просторі з чужим менталітетом, економікою та соціумом. «І найцікавіше, що це не заважає тим, хто залишився на цій території, створювати якийсь новий проект із залишків, змирившись практично з цими втратами», - каже Єрмолаєв.

Нагадаємо, військовий експерт попереджає про ескалацію конфлікту на Донбасі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що імпорт електроенергії фінансує збройну агресію з боку РФ.