Підтримка олігархом Віктором Пінчуком російського проекту встановлення меморіалу Голокосту «Бабин Яр» відображає його бачення «розумного компромісу» з країною-агресором.

Про це заявив політолог Євген Магда на своїй сторінці в Facebook.

«Як на мене, гра навколо Меморіалу Голокосту «Бабин Яр» - це пряме продовження лінії Віктора Пінчука на «складні компроміси», які він запропонував ще у грудні 2016 року (!) на сторінках The Wall Street Journal. Погодитися на вибори в ОРДЛО, відмовитися від вступу до НАТО та ЄС. Нічого особистого, як кажуть – business as usual. От тільки протистояти важче, адже пам'ять безневинних жертв безумовно заслуговує на вшанування», - заявив політолог.

Він наголосив, що Віктор Пінчук є одним з ключових учасників проекту реконструкції Бабиного Яру за російським сценарієм і з російським фінансуванням.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Мене не дивує така наполегливість нашого «найрозумнішого олігарха», я от маю сумніви, що в активах, щодо яких він кілька років тому підписав Клятву Дарування, була Україна. Чи Київ», - додав Магда.

Як повідомлялося, голосування за російський проект реконструкції «Бабиного Яру» мало відбутися на сесії Київради 11 лютого.

Однак Кличко зняв його з розгляду Київради.

Київські професори, публіцисти, журналісти, літератори, історики та інші видатні діячі звернулись до Київради з проханням не підтримувати російський проект реконструкції Бабиного Яру.